Május

Az idei tanévben különösen mozgalmas hónap volt a május.

Május 21-én iskolánk 83 tanulója nézte meg a Fővárosi Nagycirkusz Circus Classicus című előadását. Kicsik és nagyok csodálhatták meg a nemzetközi művészek, akrobaták, bűvészek bemutatóját, nevettek a bohócok vicces, de sok ügyességet kívánó mutatványain. A légtornászok pedig nem egyszer okoztak izgalmas pillanatokat a közönségnek.

Másnap a hetek, hónapok alatt összegyűjtött papírt, újságot, kartont lehetett leadni az iskola udvarán. Az idei papírgyűjtés győztese a 2. osztály lett, megelőzve a 7. és a 6. osztályt, de a többi csapat sem maradt le sokkal, ezért minden diák kapott valami apró jutalmat.

A szeptemberi ÖKO- és Egészségnap akadályversenyének első három helyezettje egy pályázat keretében ingyenes állatkerti belépőt nyert az Önkormányzat jóvoltából. Erre a kirándulásra május 28-án került sor. Amíg a nyolcadik és a hatodik az országos kompetencia mérés feladatlapjait töltötte, addig az első, második és az ötödik osztályosok egy felejthetetlen napot töltöttek el a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A hónap utolsó eseményeként a Pázmándi Gyermekekért Alapítvány és az iskola Szülői Munkaközössége megrendezte hagyományos gyermeknapi programjait. Volt akadályverseny a nyolcadikosok szervezésével, ügyességi játékok, aszfaltrajz, lovas kocsikázás, jósda és még sok érdekesség. A szülők jóvoltából a délelőtt folyamán palacsintát ehettek a gyerekek, délben pedig egy meglepetéscsomagot kapott mindenki.